Kuchnia

gotowanie

Kopytka z bobu
Przygotowanie

• Bób ugotować do miękkości w osolonej wodzie (około 30 minut lub dłużej w razie potrzeby), ostudzić i obrać, odmierzyć 330 g.
• Rozgnieść praską do ziemniaków, dodać sól, pieprz i jajko. Stopniowo dodawać mąkę mieszając łyżką.
• Uformować miękką kulę z ciasta i pokroić ją na kawałki podsypując dodatkową mąką w razie potrzeby. Zrobić wałeczki i pokroić je na kawałki.
• Kopytka wrzucać partiami na wrzącą i osoloną wodę i gotować do wypłynięcia na powierzchnię lub maksymalnie przez pół minuty.
• Wyławiać łyżką cedzakową. Podawać z roztopionym masłem, solą, świeżo zmielony pieprzem, ricottą oraz miętą lub bazylią.
https://zielonepogotowie.blog/2017/09/10/abc-rozmnazania-roz/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation