Kuchnia

Pasta

Makaron po francusku
|
Składniki:
- 600g pieczarek
- 1 szklanka śmietany 18%
- 250g sera pleśniowego camembert
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 cebula
- 40g masła
- sól i pieprz
- przyprawa typu vegeta
- 1 op. makaronu (np. tagliatelle)

Sposób przygotowania:
1. Cebulę obieramy, szatkujemy i podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy pieczarki pokrojone w małe plasterki, dusimy. Gdy pieczarki zmiękną dodajemy pokrojony ser, mieszamy aż się rozpuści. Sos zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką, zagotowujemy, na końcu przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i vegetą.
2. Gotowy sos podajemy z makaronem przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Można przyozdobić natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation