Kuchnia

KUCHNIA, PRZEPISY

Kasza jęczmienna z warzywami (430 kcal)

Składniki:

100g kaszy jęczmiennej perłowj(suchej) 325 kcal
250g warzyw na patelnię* 145 kcal
4 łyżki oliwy z oliwek (40ml) 350 kcal
3 łyżeczki przecieru pomidorowego (45g) 40 kcal
przyprawy sól, papryka ostra, oregano, curry
*np. moje zawierają brokuły, marchew, ziemniaki, fasolkę zieloną i kukurydzę

Wartość kaloryczna: 860 kcal
Czas przygotowania: 20-25 minut
Liczba porcji: 2-3 porcje

Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. W tym czasie podsmażamy warzywa na łyżce oliwy z oliwek. Ugotowaną kaszę dodajemy do warzyw wraz z oliwą, przecierem pomidorowym i przyprawami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation