Kuchnia

ciasteczka

Anyżkowo: Zakochany chrust
Składniki :
1,5 szklanki mąki,
1,5 łyżki cukru pudru,
1 jajko,
3 żółtka,
1 łyżka wódki,
3 łyżki śmietany 18%,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
olej Beskidzki Bielmar do smażenia,
cukier puder do posypania.
Przygotowanie :

Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, śmietanę. Wlej wódkę, rozmącone jajko oraz żółtka . Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, ugnieść z nich ciasto. Rozwałkuj na posypanej mąką stolnicą i wytnij kształty serduszek. Pierwsze większe następnie mniejsze tworząc dziurę. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Posyp cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation