Kuchnia

Czekolada - tabliczka

RÓŻOWA CZEKOLADA

Czy świat jest gotowy na różową czekoladę? Przynajmniej ma nadzieję, że szwajcarski producent kakao Barry Callebaut, który wprowadza na rynek markę czekolady, która nie jest brązowa ani biała - bez różowych tonów.

Następnie czekolada zmienia kolor na różowy
Nie chodzi więc o białą czekoladę w kolorze różowym, ale o naturalnie różową czekoladę o wyższej zawartości kakao niż biała czekolada. Różową czekoladę produkują czerwone ziarna kakaowe, których wyjątkowy kolor i smak nadaje jej różowy odcień i słodki, lekko owocowy smak czekolady, całkowicie bez barwników i aromatów.

Zanim jednak czekolada trafi na półki ze słodyczami, musi zostać zatwierdzona jako żywność, co według producentów czekolady może potrwać nawet rok.

https://www.elle.se/nu-kommer-en-helt-ny-chokladsort-rosa-choklad/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation