Kuchnia

obiady

Łosoś ze szparagami zapiekany w cieście (Salmon en Croute)

Składniki:

ciasto francuskie - 1 opakowanie
filet z łososia - 350 g
szparagi zielone - 1 pęczek
śmietana kwaśna - 3 łyżki
koperek - 2 łyżki, drobno posiekany
musztarda ziarnista - 1 łyżeczka
sok z cytryny - 1 łyżeczka
jajko - 1 szt
sól, pieprz - do smaku

Przygotowanie:

Z łososia odkrój skórę, ułóż na płacie ciasta francuskiego. Posól i popieprz.

Na wierzchu ułóż szparagi, pozbawione twardych końcówek.

Śmietanę wymieszaj z koperkiem, musztardą i sokiem z cytryny, dopraw do smaku. Sos rozprowadź na szparagach.

Łososia zawiń w ciasto, sklej brzegi, wierzch posmaruj rozkłóconym jajkiem.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 oC na 20 minut. Podawaj od razu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation