Kuchnia

dania obiadowe

Żeberka Kornela
Składniki:
1 kg żeberek
1 cebula
5 ząbków czosnku
⅔ szkl oliwy z oliwek
2 gałązki rozmarynu
1 łyżka musztardy
1 łyżka miodu
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka cukru
1 łyżka soli
Sposób przygotowania
Żeberka dokładnie oczyścić i podzielić na mniejsze porcję.
Następnie obraną cebulę drobno posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę.
Dodać do nich oliwę z oliwek, musztardę, miód i ocet balsamiczny.
Wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz cukrem.
Powstałą marynatą dokładnie natrzeć żeberka.
Odstawić na bok na przynajmniej 2 godziny.
Po tym czasie przełożyć żeberka do naczynia żaroodpornego.
Dodać jeszcze gałązki rozmarynu.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1,5 godziny
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation