Kuchnia

przepisy

Cukiniowa zupa Nigelli - Wypieki Beaty - przepisy i zdjęcia
Składniki

około 500 g żółtej cukinii - mniej więcej 2 średnieskórka i sok z jednej cytryny (cytryna mocno dominuje w smaku zupy)3 łyżeczki oliwy1 łyżeczka kurkumy1 litr bulionu (lub opcjonalnie wody)100 g białego ryżusól i pieprz do smaku

Wykonanie

Cukinię umyj i pokrój w kostkę.Na dno garnka nalej oliwę, dodaj cukinię i skórkę z cytryny - podduś całość przez około 5 minut.Wlej do garnka bulion, dodaj ryż, kurkumę i sok z cytryny - wymieszaj i gotuj około 15-20 minut - aż ryż będzie gotowy.Posól i popierz do smaku.Przestudź lekko zupę i podawaj - ja dodałam trochę jogurtu naturalnego, bo lubię zupy z jego dodatkiem oraz trochę świeżego oregano.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation