Nie można zakończyć żądania
błąd 500

Uuups!
Wystąpił błąd uniemożliwiający wczytanie strony!
Kod błędu alM20(w razie konieczności, przekaż go Administracji)

Wejdź na Stylowi.pl

Formularz kontaktowy:


Moda damska

Stylizacje

Kolorowy sernik z letnimi owocami na herbatnikach
Składniki:
Spód:
200g kakaowych herbatników
120g masła
Masa serowa:
500g mielonego twarogu
300g naturalnego jogurtu
4 łyżki soku z cytryny
7 łyżeczek żelatyny
150g cukru pudru
1 opakowanie cukru wanilinowego
200g jagód
150g malin
2 średniej wielkości brzoskwinie (możemy użyć brzoskwinie z puszki)
Dodatkowo:
250ml śmietanki kremówki 30% lub 36%
2 łyżeczki cukru pudru
jagodowe owoce do ozdoby
1. Masło roztopić.

2. Herbatniki zmielić w blenderze.

3. Do herbatników dodać roztopione masło i wymieszać. Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 23cm lub 20cm, ale z wyższym brzegiem 9cm. Masę herbatnikową wyrównać i docisnąć.

4. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki ciepłej wody.

5. Mikserem ustawionym na średnie obroty wymieszać ser z jogurtem, sokiem z cytryny, cukrem pudrem, cukrem wanilinowym.

6. Żelatynę rozmieszać z 4 łyżkami masy serowej i następnie połączyć z pozostałą masą, dokładnie wymieszać.

7. Masę serową podzielić na 3 porcje.

8. Połowę jagód zemleć w blenderze i dodać do jednej porcji masy serowej. Wsypać jagody, wymieszać. Jagodową masę włożyć do lodówki lub na krótką chwilę do zamrażalnika, aby zgęstniała. Następnie wyłożyć ją na spód z herbatników, wyrównać i wstawić do lodówki, żeby stężała.

9. Brzoskwinie obrać ze skórki i pokroić na kawałeczki. Dodać je do drugiej porcji masy serowej i wymieszać. Następnie wyłożyć ją do tortownicy na warstwę jagodową, wstawić do lodówki (lub na krótką chwilę do zamrażalnika), aby stężała.

10. Połowę malin zemleć w blenderze i przetrzeć przez sito. Mus malinowy dodać do trzeciej masy serowej, wsypać pozostałe maliny i wymieszać. Masę malinową wyłożyć do tortownicy na masę brzoskwiniową, wyrównać i wstawić do lodówki na parę godzin.

11. Sernik wyjąć z lodówki, ciasto oddzielić nożem od brzegu tortownicy i delikatnie zdjąć obręcz.
12. Śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem i ozdobić nią wierzch sernika. Przed podaniem wierzch ozdobić owocami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation