Święta i uroczystości

WIELKANOC

Uwielbiam gotować

Jajeczna awanturka

Składniki:
4 jajka
puszka tuńczyka
mała cebula czerwona
1 pomidor
2 łyżeczki majonezu
2 łyżki startego sera żółtego
szczypiorek
szczypta pieprzu


Jajka gotuję, studzę, obieram i przekrawam wzdłuż na pół, wydrążam żółtka. Tuńczyka osączam z zalewy, do ryby dodaję drobno posiekaną cebulkę, pieprz i majonez. Farszem rybnym napełniam wydrążone jajka. Pomidory kroję w plasterki, układam na nich jajka z nadzieniem. Całość posypuję drobno posiekaną cebulką i szczypiorkiem.
Wstawiam do lodówki na 15 minut w celu schłodzenia. Przed podaniem posypuję sałatkę startym na średnich oczkach tarki serem żółtym.

Smacznego! :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation