Kuchnia

Gotowanie-bez glutenu

Toskańska pasta serowa

Pyszna przekąska, którą można podać na eleganckiej imprezie koktajlowej lub podczas nocnej sesji pokera. Podawać z krakersami lub tostami z francuskiego pieczywa.

Składniki
ilość porcji: 6

450 g serka śmietankowego w temperaturze pokojowej
2 łyżeczki posiekanego czosnku
1 łyżeczka soli
400 g karczochów z puszki, odsączonych i pokrojonych
45 g posiekanych czarnych oliwek


8 zielonych cebulek, posiekanych
85 g suszonych na słońcu pomidorów, zmiękczonych i posiekanych
15 g posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 15min. › +3godz. marynowanie › Gotowe w: 3godz.15min.

W średniej misce wymieszać serek z czosnkiem i solą. Dodać karczochy oraz oliwki i wymieszać.
Dodać zielone cebulki, pomidory, pietruszkę i szczypiorek, i delikatnie wymieszać.
Wstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc, aby smaki dobrze się wymieszały.

http://allrecipes.pl/przepis/373/toska-ska-pasta-serowa.aspx
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation