Inne

przepisy

Pierś kurczaka z pieczarkami i serem

1 pierś z kurczaka podwójna

200 g pieczarek

200 g sera żółtego

1 cebula

5 łyżek dobrego majonezu

1 łyżka klarowanego masła

przyprawa do kurczaka

Przygotowanie krok po kroku
Pierś pokroić na sznycle, okryć folią i ostrożnie rozbić tłuczkiem lub lepiej spodem ciężkiej patelni lub rondla. Sznycle nie powinny być zbyt cienkie, chodzi jedynie o to, by były równomiernie płaskie.

Sznycle ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce (jeden obok drugiego), posypać przyprawą do kurczaka.

Pieczarki i cebulkę pokroić w drobną kosteczkę usmażyć na klarowanym maśle. Przestudzić.

Na każdy sznycel położyć pieczarki przesmażone z cebulką, następnie położyć łyżkę majonezu i posypać startym żółtym serem.

Zapiekać 20-30 minut w 170-180°C
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation