Kuchnia

przepisy

Sałatka z prażoną cebulką

Składniki
pojedyncza pierś z kurczaka
sałata lodowa (ok 1/3)
30 dkg pieczarek
15 dkg sera żółtego
cebulka prażona
przyprawa do kurczaka
oliwa czosnkowa
masło do smażenia pieczarek

Sos:
4 łyżeczki majonezu kieleckiego
1 łyżeczka musztardy
2 ząbki czosnku
3 łyżki śmietany
1 czubata łyżeczka miodu
Sposób przygotowania przepisu:
Sałatka z prażoną cebulką

1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie czosnkowej, z dodatkiem przypraw.
Pieczarki pokroić w duże kawałki ("ósemki") i podsmażyć na maśle.
Ser żółty zetrzeć na dużym oczku tarki.
Sałatę lodową porwać na kawałki.
Przygotowanie sosu: wszystkie składniki wymieszać, ewentualnie doprawić wedle smaku.
Składniki układać warstwami: sałata lodowa, kurczak, sos, pieczarki, sos, ser żółty, prażona cebulka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation