Kuchnia

♥ Jedzonko ♥

tort cytrynowy

250 g malin (świeżych lub mrożonych)
2 płaskie łyżeczki żelatyny w proszku
2 łyżki wody
30 g cukru
200 g mąki pszennej
szczypta soli
6 jajek, temperatura pokojowa
200 g cukru (najlepiej drobnego do wypieków)
30 g masła
sok z połowy cytryny
ok. 150 ml wody
2 łyżeczki cukru
250 g serka mascarpone
300 g słodkiej śmietany 30- 36%
2 łyżki cukru pudru
5 łyżek lemon curd (kupny lub z przepisu: "Lemon curd")
2 łyżki lemon curd
60 g malin + 1 łyżka cukru pudru
60 ml mleka tłustego (3,2%)
60 g cukru
110 g mleka w proszku (użyłam Łaciate)
250 g masła
posypka cukrowa
złoty barwnik spożywczy w proszku
świeża żurawina
gałązki rozmarynu
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation