Kuchnia

PRZEKĄSKI

Śledzie z pieczarkami w sosie pomidorowym

Składniki
Składniki:
0,5 kg śledzie "matyjasy"
3 cebule
30 dag pieczarek
1 słoiczek przecieru pomidorowego
olej do smażenia
1 łyżeczka mielonej papryki
cukier
sól i pieprz
1 łyżka octu (można pominąć jeśli śledzie są mocno słone)
Sposób przygotowania przepisu:
Śledzie z pieczarkami w sosie pomidorowym

1. Śledzie moczymy z nadmiaru soli a następnie kroimy na mniejsze kawałki
(ok. 2 cm) Cebulkę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę z pieczarkami, następnie dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy.
2. Odstawiamy sos do wystygnięcia. Kiedy sos wystygnie mieszamy go z pokrojonymi śledziami.
Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc żeby się smaczki "przegryzły".
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation