Kuchnia

Słodycze

Przepis na domowe Bounty

Składniki na około 25 kulek:

200 g wiórków kokosowych

100 ml śmietany kremówki

70 g cukru pudru

70 g masła

opcjonalnie: kilka kropli aromatu rumowego

200 g mlecznej czekolady

W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż masło się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórki, dodać aromatu, wymieszać.

Z mikstury uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać je na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić przez minimum godzinę.

Rozpuścić mleczną czekoladę (w kąpieli wodnej lub mikrofali). Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie. wyłożyć na papier, by czekolada stwardniała.

Przechowywać w lodówce
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation