Kuchnia

ciasta

Kinder Mleczna Kanapka | Deserek.TV

Czas przygotowania: 40 min.

Składniki: 1 porcja = 8 kanapek

Ciasto:

otręby owsiane 4 łyżki
otręby pszenne 4 łyżki
odtłuszczony serek homogenizowany 250 g
słodzik np. SteviGold 1 łyżeczka
odtłuszczone kakao 3 łyżki
jajko 1 szt.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Masa mleczna:

serek homogenizowany 400 g
żelatyna 3 łyżeczki
gorąca woda 5 łyżek



Krok 1
Do naczynia dodajemy jajko, otręby pszenne, otręby owsiane, proszek do pieczenia, serek homogenizowany, kakao, słodzik i całość miksujemy.

Krok 2
Tak przygotowaną masę wylewamy do formy o wymiarach 20 x 25 cm lub zbliżonej wielkości, wyłożonej papierem dopieczenia i równo rozprowadzamy. Następnie wkładamy formę do piekarnika do temp. 180 C na ok. 15 min. – pieczemy do suchego patyczka.

Krok 3
Wystudzone ciasto kroimy na mniejsze kawałki – na prostokąty

Krok 4
Do szklanki wsypujemy żelatynę i zalewamy niewielką ilością gorącej wody (ok. 4 łyżek). Rozpuszczoną żelatynę dodajemy do serka homo, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lekkiego stężenia.

Krok 5
Gdy serek zacznie tężeć wykładamy go na przygotowane kawałki ciasta, przykrywamy drugim kawałkiem ciasta, delikatnie dociskamy, wyrównujemy boki i odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation