Kuchnia

Boże narodzenie 2019

Roladki łosoś awokado

40 dag filetów z pstrąga (bez skóry i ości)
pęczek świeżej kolendry
12 plastrów wędzonego łososia norweskiego
4 jajka na twardo
4 owoce awokado
4 limonki ze skórą
2 łyżeczki zielonego pieprzu
łyżeczka tabasco
ogórek
sól, pieprz

■ Pstrąga gotować 10 min na parze. Ostudzić, pokroić w kostkę. Kolendrę umyć. Plastry łososia norweskiego rozłożyć na desce i pokroić na trójkąty. Okrawki zachować.
■ Jajka obrać, pokroić na ćwiartki. Awokado obrać i pokroić w kostkę. Zielony pieprz umyć. Wycisnąć sok z dwóch limonek.
■ Okrawki wędzonego łososia zmiksować z jajkami, zielonym pieprzem, awokado, połową kolendry, tabasco, sokiem z limonek, solą i pieprzem. Dodać pstrąga pokrojonego w kostkę, wymieszać.
■ Farsz rozsmarować na łososiu i ciasno zwinąć. Owinąć folią i włożyć do lodówki na 12 godzin.
■ Ogórek umyć, obrać, pozostawiając skórę po dwóch stronach. Pokroić w plasterki. Pozostałe limonki wyszorować i pokroić w plasterki.
■ Z roladek zdjąć folię. Przekroić je na pół. Układać po trzy kawałki na talerzu. Udekorować kolendrą, plasterkami ogórków i limonek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation