Fotografia

akty

Kurczak w potrawce z curry z naturalnym jogurtem


½ kg piersi z kurczaka
½ szklanki jogurtu naturalnego
½ szklanki rodzynek
2 cebule
½ szklanki śmietany
sok z cytryny
1 łyżka mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki przyprawy curry
1 łyżka oleju
sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą,1 łyżeczką curry i pieprzem, podsmażyć na oleju około 10 minut, aż się zarumienią. Cebulę obrać pokroić w krążki i podsmażyć na oleju na drugiej patelni. Cebulę i rodzynki dodać do kurczaka, wymieszać. 3 łyżki wody wymieszać z jogurtem, śmietaną, sokiem z cytryny, mąką i resztą curry. Sos wlać na patelnię z mięsem, mieszając dusić około 5 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation