Kuchnia

Vege

Sałatka na grilla

Sałatka na grilla – składniki:

1 kg ziemniaków ugotowanych w mundurkach
5-8 ogórków kiszonych zależnie od wielkości
500 ml słoik papryki w occie
3-4 cebule
kilka łyżek majonezu, może być klasyczny majonez jajeczny lub wegański majonez
pęczek natki pietruszki
sól, czarny pieprz i ostra papryka do smaku
kilka łyżek oleju

Sałatka na grilla – przepis:

Ugotowane i schłodzone do temperatury pokojowej ziemniaki obieram ze skórki i kroje w kostkę. Przekładam do sporej miski.
Cebule kroję w pół talarki lub kostkę i smażę na złoto na kilku łyżkach oleju. Dodaję do ziemniaków.
Ogórki i paprykę drobno szatkuję, pomocna jest tu funkcja puls w malakserze.
Natkę pietruszki szatkuję.
Wszystkie składniki łączę, doprawiam solą, pieprzem i majonezem. Mieszam i podaję sałatkę na grilla w towarzystwie innych pyszności.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation