Kuchnia

GRUECZKI PYCHOTY

Ziemniaki zapiekane z serem

Składniki:

1 ½ kg ziemniaków
1 ½ szklanki śmietany
10 dkg masła
35 dkg żółtego ostrego utartego sera
½ szklanki posiekanej zielonej pietruszki
sól, pieprz do smaku



Ziemniaki Zapiekane



Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki ugotować w łupinach, odcedzić, obrać, przecisnąć przez praskę. Przygotować żaroodporne natłuszczone naczynie. Masę ziemniaczaną rozetrzeć z masłem i połową śmietany, wyłożyć na półmisek, polać pozostałą śmietaną i posypać startym żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, lekko zrumienić. Posypać zieloną pietruszką. Podawać jako dodatek do surówek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation