Inne

przystawki

Koreczki greckie

Składniki

5 pomidorków koktajlowych
5 brązowych lub czarnych oliwek
ok 50 g sera feta
kawałek zielonego ogórka
1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin
szczypta soli
szczypta oregano

dodatkowo

10 wykałaczek
Wykonanie

przekroić pomidorki w poprzek, a oliwki wzdłuż na pół
ogórek pokroić w kostkę wielkości ok. 2 na 2 cm tak, by uzyskać ich 10
ser feta pokroić pokroić w równe kostki, tak by uzyskać ich 10
pomidorki rozłożyć cięciem do góry, a następnie polać je oliwą i doprawić solą i oregano
na wykałaczkę nabijać: połówkę oliwki, połówkę pomidorka, kostkę sera feta, a następnie końcówkę wykałaczki nabić na kostkę ogórka, tak by koreczek stabilnie stał na miejscu
przechowywać w lodówce do momentu podania
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation