Kuchnia

KUCHNIA

Sałatka z rzodkiewki i cieciorki

Składniki:
-400 g cieciorki w zalewie
-2 łyżki masła
-1 pęczek rzodkiewki
-1 główka sałaty
-0,5 łyżeczki mielonego kopru
-0,5 łyżeczki suszonego rozmarynu
-sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osaczyć z wody. Sałatę pokroić na kawałki i przełożyć do salaterki. Rzodkiewkę pozbawić liści i ogonków, pokroić w cienkie plastry i połączyć z pokrojoną sałatą. Cieciorkę osączyć z zalewy i przełożyć na rozgrzane masło na patelni. Potem oprószyć ją rozmarynem, kminkiem, szczyptą soli i smażyć pod przykryciem przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Usmażoną ściągnąć z ognia połączyć ze wszystkimi składnikami w salaterce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation