Święta i uroczystości

wielkanocne słodkości

Mazurek pomarańczowy 12 dag cukru

½ kostki masła
6 dag migdałów
12 dag mąki krupczatki
3 jajka
1 jajko
3 dag posiekanych migdałów
3 dag rodzynek
3 dag daktyli
3 dag grubego cukru
tłuszcz do formy

Masło utrzeć na puch po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym jajku, zmielone migdały, cukier oraz mąkę.
Gdy składniki się połączą przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wstawić na 1 godzinę.
Po tym czasie wierzch posmarować jajkiem roztrzepanym z odrobiną wody.
Posypać balikami oraz cukrem iw stawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na około 40 minut.Udekorować według upodobań.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation