Design

Design

Bezowy tort Kinder Bueno

Składniki



8 białek
4 łyżki mąki
2 łyżki octu
odrobina soku z cytryny
360g cukru
krem Kinder Bueno (przepis)
30g ciemnej czekolady
szczypta soli


4 białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, do ubitej piany po woli dodajemy 180g cukru i nadal ubijamy. Do tak przygotowanej piany przesiewamy 2 łyżki mąki, dodajemy 1 łyżkę octu oraz sok z cytryny i delikatnie mieszamy. Gotową wykładamy na papier do pieczenia tworząc okrąg o średnicy około 20 centymetrów. Pieczemy przez około 35 minut w 170 stopniach. Studzimy. Proces ponawiamy przy przygotowaniu drugiej bezy, z drobną zmianą średnicy okręgu na około 18-17cm. Wystudzone blaty bezowe przekładamy masą Kinder Bueno (około 3/4 porcji), pozostałą 1/4 wykładamy na wierzch bezy. Całość dekorujemy posiekaną czekoladą. Podajemy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation