Kuchnia

ciasta i fit dania

Kremowy czekoladowo - orzechowy sernik Nigelli:
Składniki:

herbatniki,
orzechy włoskie,
masło,
kakao,
nutella,
naturalny serek homogenizowany,
cukier puder,

1. W miseczce rozdrobnić 200 g herbatników. Dodać 2 łyżeczki kakao, garść zmielonych orzechów włoskich i 50g masła. Wyrobić na "mokry piasek". Ułożyć w foremce o średnicy 26 cm jako spód, mocno ubijając. Odłożyłyć do lodówki.
W tej samej misce, w której powstał spód, wymieszać 400 g Nutelli i 400 g naturalnego serka homogenizowanego. Zamiast naturalnego serka można użyć mascarpone. Po wymieszaniu dosłodzić 2 łyżeczkami cukru pudru. Wyłożyć na herbatnikowy spód.
Na wierzchu posypać posiekanymi orzechami włoskimi. Odłożyć na noc do lodówki.
Sernik ma kremową, jedwabistą konsystencję i wspaniale smakuje!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation