Kuchnia

Food - sałatki z mięsem

Sałatka z rukkolą, szynką i kiełkami fasoli

Składniki:

2 garście rukoli

garść kiełków fasoli

5 pomidorków koktajlowych

150 g szynki

1/2 szklanki orzechów włoskich

1/2 pęczka koperku

4 łyżki oliwy

1 łyżka octu jabłkowego

1/2 łyżeczki musztardy

sól, pieprz



Umyj i osusz listki rukoli, oderwij od nich ogonki. Pomidorki pokrój na ćwiartki, orzechy grubo posiekaj, plasterki szynki pokrój w paseczki.

Oliwę roztrzep dokładnie z musztardą i octem jabłkowym, dopraw solą i pieprzem.

Ułóż rukolę w misce, dodaj cząstki pomidorków, plasterki szynki i koperek. Polej sosem, wymieszaj. Posyp orzechami i kiełkami fasoli.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation