Kuchnia

kuchnia

Ciasteczka orzechowe z czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia 150 g
mąka 200 g
cukier 50 g
cukier waniliowy 1 opak.
śmietana 2 łyżka
orzechy laskowe 70 g
migdały 70 g
mleczna czekolada 1 opak.

Przygotowanie
Krok 1
Mąkę wymieszaj z cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 2
Dodaj posiekaną Kasię i śmietanę.
Krok 3
Wszystko razem szybko zagnieć i wstaw na 60 minut do lodówki.
Krok 4
Następnie ciasto rozwałkuj na grubość 0,5 cm i pokrój na prostokąty o wielkości 3x4 cm.
Krok 5
Ciasteczka układaj na posmarowanej Kasią i obsypanej mąką blaszce i piecz w 180 stopniach C około 15 minut.
Krok 6
Na wystudzonych ciasteczkach układaj po kilka orzeszków lub migdałów i polewaj rozpuszczoną w kąpieli wodnej polewą czekoladową.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation