Hobby

ciasta

Chutney z dyni, gruszek, brzoskwini, imbiru i limonki

•1,5 kg obranej dyni
•0,5 kg brzoskwiń
•0,3 kg gruszek ( już po obraniu)
•300 g cukru trzcinowego
•2 łyżeczki świeżo startego imbiru
•1 łyżeczka soli
•skórka i sok z 2 limonek


•dynię zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać do niej pokrojone na cząstki brzoskiwnie i gruszki, zacząć gotować na średnim ogniu około 30-35 minut, co jakiś czas mieszając
•dodać cukier, imbir,sól, skórkę i sok z limonki, gotować do uzyskania porządanej konsystencji, gęstego sosu
•gorący sos nakładać do czystych i suchych słoików, zakręcić, odwrócić do góry dnem, żeby się porządnie zassały

Przepis ze strony:
http://mojetworyprzetwory.blogspot.com/2013/08/chutney-z-dyni-gruszek-brzoskwini.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation