Fotografia

Jesień

Karkówka z kapustą kiszoną


Karkówka pokrojona na 1cm plastry
Kapusta kiszona
Pieczarki
sól
pieprz
papryka słodka
duży ząbek czosnku
1 cebula
mąka do zaciągnięcia sosu
tłuszcz do smażenia

Kapusty z pieczarkami robię zawsze więcej później ją wykorzystuję jako farsz do pierogów czy krokietów.
Proporcje to np. 1 kg kapusty kiszonej i 600/700 gram pieczarek.

⧪⧪⧪

Kapustę gotujemy tak al dente ( będzie się jeszcze dusić z roladkami)
Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach, następnie przesmażamy na łyżce masła, delikatnie solimy.
Ugotowaną i odciśniętą z nadmiaru wody kapustę kroimy drobno.
Dodajemy przesmażone pieczarki przyprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.

Plastry karkówki rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry ,uważając aby nie zrobić dziurek.
Przyprawiamy solą i pieprzem .Układamy farsz z kapusty i pieczarek .
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation