Kuchnia

Przepisy

Wiejski kociołek czyli sycące danie jednogarnkowe
Składniki:

1 duża lub 2 mniejsze kiełbasy wiejskiej ( lub inne )

15g wędzonego boczku

1 cebula

3-4 ziemniaki

1 marchewka

1 puszka białej fasoli

1/2 szklanki wody

Sól, pieprz, majeranek, czerwona ostra papryka

zielona pietruszka do posypania

*** Kiełbasę kroimy w plasterki a boczek w paseczki i zasmażamy na wysokiej patelni lub w garnku (nie użyłam oleju, ponieważ smażyłam na tłuszczu który wytopił się z boczku i kiełbasy), następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i wszystko razem chwilę przesmażamy ***
*** Dokładamy pokrojone w dużą kostkę ziemniaki i smażymy jeszcze przez około 1 minutę, ciągle mieszając ***
*** Marchewkę kroimy w plasterki, dokładamy do potrawy i całość zalewamy wodą. Dusimy pod przykryciem, na niewielkim ogniu przez około 15 minut, co jakiś czas mieszając ***
*** Dodajemy fasolę z puszki (bez zalewy) i gotujemy jeszcze kilka minut do momentu, aż ziemniaki całkowicie zmiękną ***
*** Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką oraz majerankiem ***
*** Wszystko mieszamy i gotowe! Podajemy na ciepło, posypane zieloną pietruszką ***


ze str blogzapetytem
2017/09/19/wiejski-kociolek-czyli-sycace-danie-jednogarnkowe/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation