Kuchnia

Pieczywko

Chlebek chmurka - zdrowy i nie zawiera węglowodanów
3 jajka – oddziel białka od żółtek,
3 łyżki tłustego kremowego serka
pół łyżki proszku do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 150 stopni Celsjusza. Do żółtek dodaj serek (musi mieć temperaturę pokojową. chlebek możesz przyprawić odrobiną różowej soli himalajskiej lub mieszanką ulubionych ziół. Wymieszaj wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy.
Do białek dodaj proszek do pieczenia i ubij składniki na sztywną pianę. Powoli dodawaj masę przygotowaną z żółtek, serka i miodu. Wymieszaj powoli. Rozłóż na papierze do pieczenia niewielkie bułeczki – wystarczą niewielkie, okrągłe kółka – powinny być dosyć płaskie. Piecz przez 15-20 minut aż zobaczysz, że są apetycznie zarumienione. Pozwól im wystygnąć przed zjedzeniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation