Kuchnia

Makarony

Sos warzywny z makaronem
Składniki (2-3 porcje):

1 czerwona papryka;
250g pieczarek;
1 spora marchewka;
2 cebule;
3-4 ząbki czosnku;
puszka pomidorów krojonych;
2-3 łyżki oliwy z oliwek;
sól, pieprz,
po 1 łyżeczce ostrej i słodkiej mielonej papryki;
garść natki pietruszki;
płatki drożdżowe.

Sposób przygotowania:

Cebulę, paprykę, pieczarki oraz marchewkę kroimy w dowolny kształt (jednak nie za drobno). Podsmażamy na oliwie przez kilka minut.

Dodajemy przyprawy, wyciśnięty czosnek oraz pomidory z puszki. Mieszamy wszystko dokładnie i dusimy 10-15 minut. Na koniec wsypujemy posiekaną natkę pietruszki.

Zajadamy z ulubionym makaronem posypując obficie płatkami drożdżowymi :)

Takie warzywka idealnie pasują również do ryżu (można wtedy dodać nieco curry) lub gotowanych ziemniaków.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation