Design

Design

eintopf: Wyniki wyszukiwania: sałatka z grillowanej brzoskwini, mozzarelli i miętowego pesto
Składniki:

garść rukoli
1 mozzarella pokrojona w plastry
2-3 brzoskwinie, pokrojone w księżyce
garść uprażonych płatków migdałowych
oliwa
ocet balsamiczny
sól pieprz
sok z cytryny
płatki chili



pesto miętowe

garść bazylii
garść mięty
3/4 szklanki startego parmezanu
50 g orzeszków piniowych (lub nasion słonecznika)
2 ząbki czosnku
ok. 1/2 szklanki oliwy
sól
pieprz




Pokrojone brzoskwinie wymieszajcie w miseczce z 2 łyżeczkami oliwy i 1 łyżeczką octu balsamicznego, dodajcie szczyptę soli. Skropcie rozgrzaną patelnię grillową odrobiną oliwy, ułóżcie kawałki brzoskwiń. Smażcie ok. 2-3 minuty z każdej strony. nie ruszajcie ich w czasie smażenia, są bardzo delikatne. Odstawcie do ostudzenia.
Wrzućcie wszystkie składniki pesto do malaksera, wymieszajcie dolewając powoli oliwę.
Na półmisku wyłóżcie rukolę, mozzarellę, łyżeczką nałóżcie pesto, wyłóżcie brzoskwinie, polejcie wszystko oliwą, skropcie cytryną, posypcie płatkami migdałowymi i chili. Dobrze smakuje z białym pieczywem. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation