Kuchnia

Papryczki faszerowane

Papryka faszerowana kozim serem

185 g czerwonej papryki w całości, marynowanej w oliwie (ze słoika)
gałązki świeżej szałwii do przybrania

farsz:
50 g posiekanych czarnych oliwek bez pestek
200 g miękkiego koziego sera
1 zmiażdżony ząbek czosnku
pęczek świeżej, posiekanej szałwii (lub innych ziół)
sól
pieprz

Wyjmij paprykę ze słoika i podziel na dwa płaty, oliwę pozostaw.
Przygotuj farsz: do koziego serka i ziół dodaj oliwki, czosnek i łyżkę oliwy ze słoika.
Starannie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Małą łyżeczką, delikatnie nałóż farsz i zwiń papryki (możesz na 2-3 godziny wstawić do lodówki, by farsz stwardniał). Ułóż na półmisku i podawaj z gałązkami ziół

http://palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/56,110783,10334289,Smakowite_przekaski.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation