Kuchnia

coś na ząb...

JAJECZNE MUFFINY

Składniki na 6 muffinków:

5 jajek (dla dzieci uczulonych na jaja kurze - 10 jajek przepiórczych)

½ kulki mozarelli pokrojonej w kosteczkę

zielony i czarny pieprz, sól do smaku

3 łyżki maślanki, jogurtu naturalnego lub chudej śmietany

4 płaskie łyżki mąki owsianej

1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku

Posmaruj blaszkę do muffinków oliwą lub olejem roślinnym. Możesz użyć foremek do babeczek. Zmiksuj jajka, dodaj pozostałe składniki i przelej masę do formy, rozdzielając ją równomiernie.

Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 25 minut, aż zauważysz, że muffinki rumienią się na złoto-brązowy kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation