Kuchnia

sałatki

SURÓWKA Z SELERA I JABŁEK - W KUCHENNYM OKNIE


1 duży korzeń selera (ok. 400 g)
2 duże jabłka
2 - 3 łyżki rodzynek
2 plastry ananasa
3-4 łyżki śmietany lub oleju
sok z cytryny, sól, cukier do smaku

Wykonanie:

Jabłka myjemy, obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy śmietanę, sparzone wrzątkiem rodzynki. Umyty i obrany korzeń selera ścieramy na tarce o grubych oczkach (częściowo możemy zetrzeć na małych oczkach) i skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Plastry ananasa kroimy w drobną kosteczkę, mieszamy z selerem i łączymy z jabłkami w śmietanie. Dodajemy do smaku sól, ewentualnie cukier i sok z cytryny. Odstawiamy w chłodne miejsce do "przegryzienia się składników" .
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation