Kuchnia

PRZYSTAWKI PRZEKĄSKI

Roladki z szynki z nadzieniem serowo warzywnym

Składniki:
6 plastrów szynki chłopa Hańderek
200 g twarogu półtłustego
4-5 rzodkiewek
1 mniejszy ogórek zielony (gruntowy)
1 łyżka drobno posiekanego koperku
2 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku
1-2 łyżki majonezu
sól
biały pieprz
Przygotowanie:
Twaróg rozgnieść widelcem. Rzodkiewki pokroić w drobną kosteczkę. Ogórek obrać ze skórki, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w drobną kosteczkę. Do twarogu dodać rzodkiewki, ogórek, koperek, szczypiorek, majonez i wymieszać. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
Na foli spożywczej ułożyć szynkę na"zakładkę" po 3 plasterki. Twarożek podzielić na pół rozsmarować na szynce i zwinąć za pomocą foli w rulon. Włożyć rulony na 1-2 godziny do lodówki. Przed podaniem odwinąć z foli i pokroić ukośnie. Każdą roladkę obwiązać szczypiorkiem i podać na liściach zielonej sałaty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation