Kuchnia

drugie śniadanie

PASTA DO PIECZYWA Z KURCZAKA, WARZYW I SOCZEWICY

Składniki
1 mniejsza pierś kurczaka
1/2 mniejszej marchewki
1/3 pietruszki
1/3 szkl. czerwonej soczewicy
2 łyżki majonezu
2 łyżki naturalnego jogurtu
1 pełna łyżeczka musztardy
1 łyżeczka suszonego lubczyku
sól i pieprz do smaku
W małym garnku gotuję pierś z kurczaka, oraz obraną marchewkę z pietruszką. Po 10 minutach od zagotowania dodaję lubczyk i odrobinę soli i pieprzu. Wszystko gotuję kolejne 15 minut na małym ogniu.
Czerwoną soczewicę, dokładnie płukam na sitku, dodaję do warzyw i kurczaka. Wszystko gotuję około 15 minut do miękkości. Następnie odcedzam zawartość garnka. Bulion można zachować, schłodzić i zamrozić.
Schłodzony i pokrojony filet kurczaka, soczewicę i warzywa, daję do pojemnika blendera, dodaję jogurt, majonez i musztardę. Wszystko miksuję na gładki krem.
Pastą, można smarować ulubione pieczywo lub podać małą porcję na talerzyku, obok warzyw i wędliny
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation