Kuchnia

palce lizać

PASTA Z TUŃCZYKA I SUSZONYCH POMIDORÓW


SKŁADNIKI/ 2 porcje
1 puszka (160 g) tuńczyka z puszki
3 łyżki serka kremowego (mascarpone, Almette, Philadelphia)
1 ząbek czosnku
3 suszone pomidory
sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz
DODATKOWO: chili w proszku ub w płatkach, rukola, kromki chleba - posmarowane oliwą i opieczone na patelni grillowej
WYKONANIE
Tuńczyka odsączamy z zalewy i wkładamy do małego malaksera lub rozdrabniacza. Dodajemy suszone pomidory, czosnek i kremowy serek. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Miksujemy na gładką i jednolitą pastę. Przekładamy do miseczki.
Gotową pastą smarujemy opieczone kromki chleba, posypujemy odrobiną chili, dekorujemy rukolą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation