Kuchnia

Obiady.

GOTOWANE (W FOLII) ROLADKI DROBIOWE Z PIECZARKAMI I SEREM PLEŚNIOWYM


Składniki:

2 piersi z kurczaka
200 g pieczarek
150 g sera pleśniowego Valbone
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól
pieprz ziołowy
słodka papryka
koperek
Na sos pieczarkowy:

250 g pieczarek
2 cebule
olej
sól
pieprz
liść laurowy
ziele angielskie
śmietana 18%
koperek
Sos: Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, następnie dodajemy pieczarki. Mieszamy dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz i dusimy całość około 15 minut. Po tym czasie dodajemy do sosu śmietanę 18%, zagotowujemy i sos gotowy. Dodajemy zieleninę (koperek lub natkę).


Wykonanie:



Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, czosnek, a następnie drobno pokrojone pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem.
Pierś oczyszczamy, każdą dzielimy na pół, rozbijamy delikatnie tłuczkiem (ja zawsze robię to przez folię spożywczą). Solimy, pieprzymy, posypujemy papryką. Na każdej układamy podsmażone pieczarki, a na nich pasek sera pleśniowego. Posypujemy koperkiem i zwijamy ściśle formując roladkę. Każdą roladkę zawijamy w folię spożywczą, której końce zawiązujemy nitką lub spinamy klipsami załączonymi do woreczków do pieczenie mięsa, dość mocno, aby podczas gotowania nie dostała się do środka woda.
Wkładamy na wrzącą wodę i gotujemy około 20 minut. Po Ugotowaniu rozwijamy folię, a roladki wkładamy do naszego sosu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation