DIY - zrób to sam

kuchnia

Jajecznica idealna, kremowa i puszysta


Składniki (1 porcja):

2 jajka
1/3 szklanki śmietanki kremówki 30 % (ew. może też być słodka śmietanka 18 %)
1 łyżeczka mąki
1 łyżka masła
sól, pieprz
Mąkę dobrze rozrobić w śmietance. Dodać jajka, wszystko razem rozbełtać, doprawić lekko solą oraz pieprzem (naprawdę lekko – jajecznica nie ma być mocno przyprawiona). Na patelni rozpuścić łyżkę masła, wlać masę jajeczną. Smażyć na niewielkim ogniu, mieszając od dna, aby jajecznica równo się ścięła – dopóki cała lekko się nie zetnie – ale naprawdę lekko, nie chcemy mocno ściętego, przypalonego potwora! Podawać ciepłe, z kromką chleba z masłem lub tostami.



Smacznego! *_*



Więcej: http://gingerbreath.blox.pl/2013/05/Jajecznica-idealna-kremowa-i-puszysta.html#ixzz3C5rhHWi5
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation