Design

Design

BEZOWE CHOINKI

Składniki (16 sztuk):

4 białka
200 g drobnego cukru *
szczypta soli
barwnik spożywczy np. zielony
opcjonalnie cukrowa posypka do dekoracji
patyczki do szaszłyków
*Jeśli potrzebujecie zmniejszyć lub zwiększyć ilość choinek należy pamiętać, że na 1 białko przypada 50 g cukru.

Białka ubić wraz ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier i miksować kilka minut do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Dodać barwnik spożywczy, zmiksować. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdki i na dużej blasze z piekarnika, wyłożonej papierem do pieczenia wyciskać choinki. Udekorować. Piec w piekarniku rozgrzanym do 100 C (termoobieg) przez ok. 90-100 minut, a następnie studzić w zamkniętym piekarniku. Przed podaniem delikatnie nadziać na patyczki od szaszłyków.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation