Kuchnia

Ryby - wersja obiadowa

Przepis na ryba pieczona na warzywach

50 dag filetu z białej ryby
20 dag zielonej fasolki szparagowej
1 brokuł
1/2 kalafiora
2 marchewki
6 ząbków czosnku
1 pęczek koperku
sok z 1 cytryny
1 łyżka oleju
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1 łyżeczka soli morskiej

Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
Kalafiora i brokuł pokrój na różyczki. Marchewkę obierz i pokrój w plasterki. Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki. Czosnek obierz z łupinek.
Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim brokuły, kalafiora, marchewkę i fasolkę. Dopraw ziołami prowansalskimi. Smaż 3-4 minuty, często mieszając.
Rybę umyj i osusz. Dopraw solą i pieprzem ziołowym.
Do formy przełóż warzywa i całe ząbki czosnku. Dopraw solą.
Na warzywach ułóż rybę i posyp koperkiem. Skrop sokiem z cytryny.
Formę wstaw do piekarnika i piecz 20 minut.
Podawaj na gorąco na rodzinny obiad lub inne okazje :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation