Kuchnia

Obiad

Surówka z białej kapusty. Surówka coleslaw
składniki ( na 3- 4 osoby):
– ok. 1/2 główki białej kapusty
– 1 marchewka
– mała cebula zwykła lub szalotka (nie lubię, nie daję)
– 1/4 łyżeczki soli
– łyżeczka, dwie cukru ( może być puder, nie będzie wyczuwalnie chrupiący)
– duża szczypta pieprzu
– 2, 3 duże łyżki majonezu
– ew. łyżka, dwie maślanki
– 1,5 łyżeczki octu winnego
– łyżka soku z cytryny

Kapustę poszatkować. Można dodatkowo posiekać ją jeszcze drobniej nożem. Marchewkę zetrzeć na na grubych oczkach tarki, cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystko lekko osolić, wymieszać i ugnieść ręką w misce. Odstawić na 15 minut, by składniki zmiękły. Dodać resztę składników, wymieszać. Odstawić do schłodzenia w lodówce na godzinę, dwie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation