Kuchnia

COS DLA SMAKOSZY - ETWAS FÜR FEINSCHMECKER

Gruszki

450 g mielonych migdałów
1 szklanka cukru pudru
1 szklanka kaszy manny
Skórka 1 dużej pomarańczy
3 białka jaj
1 łyżeczka pasty waniliowej
2 łyżeczki soku pomarańczowego
Cukier puder na pył.
Rozgrzej piekarnik do 180 ° C.

W dużej misce wymieszaj zmielone migdały, cukier puder, kaszę mannę i skórkę pomarańczy. Odłożyć.
W małej misce wymieszaj białko jajka, pastę waniliową i sok pomarańczowy i delikatnie ubij.
Wlej te składniki do mieszanki migdałów i dobrze wymieszaj drewnianą łyżką.
Kiedy się połączy, uformuj rękoma ciasto.
Podzielić ciasto na 7 porcji za pomocą miarki ½ filiżanki. Alternatywnie, użyj niewielkich ilości ciasta, aby zrobić mniejsze gruszki.
Uformuj porcje ciasta w kształt gruszki, połóż na wyłożonej blasze do pieczenia i piecz przez 20 minut lub do momentu, aż uzyskają bardzo jasny złoty kolor.

Ostudzić całkowicie przed posypaniem cukrem pudrem.
Jeśli chcesz, udekoruj kilkoma liśćmi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation