Kuchnia

kuchnia

Pieczona kapusta
składniki
1 (ok 2lb) organicznej zielonej kapusty, pokroić w plastry o grubości 1 cm
1,5 łyżki oliwy z oliwek
2 do 3 duże ząbki czosnku , zmiażdżone
Sól koszerna
świeżo zmielony czarny pieprz
oliwa z oliwek lub spray nieprzywierającej sprayu


Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400F (205 C) i posmaruj blachę do pieczenia oliwą w spraju..Ściągnąć zewnętrzne liście kapusty (zazwyczaj są brudne i paskudne ), pokroić kapustę od góry do dołu (na dole jest głównym) na 1 "grube plastry.

Pocierać obie strony kapusty z rozbitego czosnku.

Za pomocą pędzelka do ciasta równomiernie nałożyć oliwę na obu stronach plastry kapusty.

Na koniec posypać z każdej strony odrobiną soli koszernej i świeżo zmielonego czarnego pieprzu.

Piec na środkowym stojaku przez 30 minut. Ostrożnie odwrócić steki kapusta i piec przez kolejne 30 minut, aż krawędzie są brązowe i chrupiące. Podawać na gorąco i ciesz się!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation