Kuchnia

Mięsa

GRILLOWANA PIERS Z KURCZAKA

Składniki na jedną porcję:

- 1 x pierś z kurczaka
- świeży rozmaryn
- oliwa z oliwek
- ulubiona przyprawa (ja preferuję chili, oraz pieprz cayenne)
- sól morska
- pieprz czarny

Umytą, osuszoną pierś z kurczaka której nie rozbijamy należy pokroić na cienkie plastry lub kupić gotowe fileciki. Mięso umieścić w misce, posypać pieprzem, przyprawami, delikatnie skropić oliwą i pozostawić w chłodnym miejscu na ok.15 min. Rozgrzać mocno patelnię i smażyć mięso z obu stron przez kilka minut. Mięso powinno być lekko przyrumienione z widocznymi brązowymi prążkami. Jeśli zmieni swój surowy kolor na biały jest gotowe. Będzie najsmaczniejsze, soczyste i miękkie jeśli nie smaży się zbyt długo.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation