Kuchnia

Mięsa

popoludniewkuchni: Soczysta pieczeń z rękawa w prostej marynacie
Składniki:
(poza woreczkiem do pieczenia)
- 1,5 kg dowolnego mięsa np. schab, karkówka, łopatka.

Marynata:
- 1,5 łyżeczki soli,
- pół łyżeczki mielonego, czarnego pieprzu,
- łyżka musztardy,
- łyżka miodu,
- 2 łyżeczki majeranku,
- 1 łyżeczka oregano,
- 4 rozgniecione ząbki czosnku,
- 2 łyżeczki octu winnego,
- 2 łyżki oleju.

Wszystkie składniki marynaty wymieszaj w miseczce. Tak przygotowaną marynatą natrzyj kawałek mięsa z każdej strony, włóż do woreczka, zamknij go, włóż taki "pakiecik" do naczynia żaroodpornego. Włóż naczynie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Piecz przez 1,5 do 2 godzin.
Ważne, żeby ustawić blaszkę z naczyniem żaroodpornym w dole piekarnika, bo woreczek się wybrzusza i nie może z oczywistych względów dotknąć grzałki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation