Kuchnia

wypieki

Roladki schabowe z młodą kapustą
Sezon już się zaczął na młoda kapustkę, więc korzystajmy, póki czas. Młoda kapusta jest pyszna i na pewno każdy z nas ją lubi, zachęcam do przygotowania roladek ze schabu z dodatkiem młodej kapusty i papryki w chrupiącej panierce.
10 porcji
30 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 kg schabu wieprzowego
• 1 cebula
• 1 marchew
• 1/3 główki kapusty młodej
• 1 papryka czerwona
• Olej do smażenia
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
• Sól
• Pieprz
• ½ łyżeczki octu jabłkowego
• ½ łyżeczki cukru
Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy , kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Cebule obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kapustę oraz obrana i startą na tarce o dużych oczach marchew.
3. Następnie dodajemy obraną z nasion paprykę i pokrojoną w drobną kostkę. Warzywa doprawiamy octem jabłkowym, pieprzem, cukrem oraz solą i 10 minut dusimy.
4. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.
5. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
6. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
7. Roladki gotowe.
8. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation